Знову про вакцинацію

Знову хочу торкнутися щеплень: проблема з “антивакцинальщиками” залишаєтсья, тому ігнорувати цю тему не можна.

У питанні вакцинації підготовка медиків є важливою, але не кінцевою метою. Щеплення є тією темою, в якій вирішальне значення має суспільна думка. Розуміння людської психології є критичним у просвітницькій роботі; дуже важливо, аби інформаційна кампанія мала емоційну складову.

Поміж іншого, не можна недооцінювати вплив популярної культури. Подивіться відео, що зараз активно поширюється через фейсбук в американському медичному середовищі. Під час свого популярного шоу ведучий Jimmy Kimmel торкнувся теми вакцинації. Ось, що з того вийшло.

Якщо не програється у вікні, спробуйте це посилання.

 

Разом з тим, звичайно, потрібні виступи фахівців, які доступною мовою подають важливі наукові дані. Наведу презентацію аргентинського педіатра Роміни Лібстер про колективний імунітет на нещодавній конференції TEDx.

Якщо не програється у вікні, спробуйте це посилання.

 

Друзі, деякі відео, що я розміщую на блозі, не відображаються поза Штатами. Я можу про те дізнатися, лише якщо ви мені повідомите. Коли таке трапляється, будь ласка, залиште коментар або напишіть мені на емайл sergiy@drnesterenko.com. Вкажіть, яке саме відео не можете подивитися.
Дякую!

Orthopaedic Spine Surgeon

Український лікар з Дніпропетровська, який отримав додаткове тренування у Сполучених Штатах і зараз працює спинальним хірургом у приватній практиці в Техасі.

Я залишаю за собою право видаляти коментарі не за темою та образи.