Візит на медичний корабель USNS Comfort

Ще у 2012 році мав можливість відвідати корабель медичної служби американських військово-морських сил USNS Comfort. Нарешті викладаю фотографії з того візиту.

from Wikipedia

from Wikipedia

Наразі американським військовим флотом активно експлуатуються два медичних кораблі: USNS Comfort та USNS Mercy. USNS означає United States Naval Ship.

Кораблі медичної служби являють собою лікарні на воді та призначені для надання висококваліфікованої допомоги військовим підрозділам та цивільним у безпосередній близкості до військового конфлікту. Також ці кораблі беруть участь у гуманітарних місіях. За своїми можливостями вони значно випереджають польові госпіталі, хоча дещо і не дотягують до звичайних американських лікарень.

Наступна інформація — зі сторінки USNS Comfort у Вікіпедії. Загальна місткість цього шпиталю — 1000 пацієнтів. Серед ліжок: 80 — в інтенсивній терапії, 20 — післяопераційних, 280 — для пацієнтів середнього ступіню важкості, 120 — для легко поранених, 500 — для мінімальних уражень. Корабель має дванадцять операційних.

Серед відділень є приймальне, реанімація, радіологія, головна та додаткова лабораторія, стерилізаційна, аптека, лікувальна фізкультура, опікове відділення, стоматологія, оптометрія, морг, пральна, медична фотографія, дві машини для синтезу кисню, чотири машини для дистилізації води. Також є вертольотний майданчик, що здатен приймати найбільші військові гелікоптери.

Дивіться відео про участь USNS Comfort в гуманітарній місії на Гаїті після землетрусу 2010 року (якщо вставлене відео не працює, спробуйте це посилання):

Далі — фотографії:

 

 

Orthopaedic Spine Surgeon

Український лікар з Дніпропетровська, який отримав додаткове тренування у Сполучених Штатах і зараз працює спинальним хірургом у приватній практиці в Техасі.

Я залишаю за собою право видаляти коментарі не за темою та образи.