Матеріали для підготовки до американських медичних ліцензійних екзаменів

З чого почати підготовку? Які для цього потрібні книжки? Чи є гарні інтернет ресурси? Чи існують додатки для смарт фонів?

Коли починаєш у всьому цьому розбиратися, голова іде обертом. Давайте спробуємо трохи систематизувати ресурси для підготовки до першого Степу.

Knowledge Empowers You Chalk Illustration

Я умовно розділяю всі матеріали на три частини:

  • джерела інформації;
  • тести (про важливість тестів – в окремому дописі);
  • матеріали для повторення.

Джерела інформації
Цей підрозділ включає всі матеріали, які ви використовуєте аби отримати нову (стару-нову) інформацію. Існує багато книжок, матеріалів в інтернеті.

Я раджу використовувати певну серію книжок, аби вам була знайома структура, що полегшить навігацію по матеріалу. Я використовував лекції всім відомого Каплана.
Деякий матеріал може бути краще викладений або легше вам зрозумілий у книжках з іншої серії – це нормально, і я так робив. Проте, все одно раджу мати базовий комплект.

Найвідоміші серії для підготовки:

На додачу до книжок дуже важливим конпонентом є аудіо або/та відео-лекції. У цьому є велика перевага Каплана – їхні книжки побудовані на основі лекцій, тому ви можете слухати та одразу стежити за викладачем у книзі. Це має дуже допомагає краще засвоїти матеріал при першому читанні.

Окрім книжок я також використовував матеріали з інтернету. В першу чергу для патології, де мають значення зображення (ось те, чим користувався я: http://library.med.utah.edu/WebPath/webpath.html). Інша дещо банальна, але дуже корисна порада: якщо не можете щось зрозуміти або запам’ятати, пошукайте це на ютубі. Є великі шанси того, що хтось має гарні рекомендації та зняв про це відео.

Як приклад: я дивився лекції з кислотно-лугового балансу. Також передивився всі лекції з мікробіології, які вільно доступні на сайті медичної школи Південної Кароліни: http://pathmicro.med.sc.edu/book/video.htm.

Тести
Два основних джерела тестів: інтернет сайти Kaplan Qbank  та USMLE World. Мушу попередити – вони є досить дорогими, але архі-важливими. Аби не витрачати гроші в пусту, до тестів треба підходити стратегічно. Я не раджу їх купувати під час першого читання. Це буде витратою грошей впусту.

Я використовував USMLE World – вони є важчими за справжні тести – саме те, що вам потрібно. Їхні автори зробили дуже гарну роботу.
За чутками, нові тести Kaplan – на такому ж рівні, як USMLE World.

Тести існують на комп’ютері, на папері, на телефоні – всі важливі, всі треба переробити декілька разів.

Матеріали для повторення
Я окремо напишу про важливість останніх двох тижнів підготовки. Поки що просто повірте: окрема книга для повторення – найважливіший компонент підготовки. Вони мають той матеріал, який потрібно запам’ятати на пам’ять. Це той матеріал, який ви будете читати в останні дні підготовки, де ви шукатимете відповіді на негайні питання, те місце, куди записуватимете свої мнемоніки.

Два найпопулярніших варіанти: First Aid for USMLE Step 1 та Kaplan Review (ним не користувався, але чув добрі відгуки).

Де купляти матеріали: в інтернеті можна шукати на Амазоні та еБаї. Передивіться форуми для підготовки до екзаменів – люди часто пропонують свої вживані книжки. Ідеально я раджу купити новий комплект, аби ви могли робити нотатки.
Хоча, сам я нічого не писав в книгах Каплана, тому що вони були не моїми. Всі нотатки я робив у First Aid.

Додаткову інформацію по матеріалам можете подивитися на цьому форумі.

Скільки коштуватимуть матеріали: читайте в окремому дописі за цим посиланням.

Якщо вам подобаються мої дописи, будь ласка, підписуйтеся на розсилку блогу у правому верхньому кутку.

Orthopaedic Spine Surgeon

Український лікар з Дніпропетровська, який отримав додаткове тренування у Сполучених Штатах і зараз працює спинальним хірургом у приватній практиці в Техасі.

Я залишаю за собою право видаляти коментарі не за темою та образи.