Про цей блог

Вітаю!
Мене звати Сергій Нестеренко. Я – українській лікар в Америці. Цей блог розповідає про моє життя, професійне і не лише, у Сполучених Штатах. Читати далі…

2013-11-16 10.35.16

Я хочу поділитися своїм досвідом, починаючи з того, що мене спонукало шукати додаткового тренування за кордоном, чому я вирішив зупинитися саме на США, а не шукати місця в Європі чи будь-якій іншій англо-мовній країні. Плюс, я розкажу про процес вступу до американської резидентури – можливість отримати без перебільшення найкращу в світі медичну освіту.

І головне, я порівнюватиму життя лікаря в Україні та Сполучених Штатах. Для цього я маю гарну можливість, тому що освіту я здобув у Дніпропетровській медичній академії, включаючи базову медичну та спеціальну з ортопедії та травматології. У Дніпрі також пройшов клінічну ординатуру з ортопедії. Після того деякий час працював на травмпункті в Кривому Розі. Тож, повірте, я знаю, що таке медицина на пострадянському просторі.

Мій досвід дозволяє дивитися на українську систему зі сторони, чим я користуватимуся та даватиму свою оцінку процесам, що там відбуваються.

На цей момент вже протягом восьми років ми з родиною живемо в США. На початку я два роки займався базовою наукою в клініці Мейо, потім склав іспити та протягом п’яти років проходив резидентуру з ортопедії в лікарні Джонса Хопкінса та один рік – клінічну ординатуру з хірургії хребта в клініці Клівленда. Три дні тому я закінчив клінординатуру, і тепер попереду – довгоочікуваний початок самостійної роботи в клініці Grace. Ми жили у трьох штатах: Міннесоті, Меріленді та Огайо; наступний – Техас. Ну, і звичайно, було багато подорожей по всіх кутках Північної Америки, включаючи Канаду.

Думки та спостереження збиралися протягом всих цих років, проте ніколи не знаходив часу їх впорядкувати та викласти для інших. Дописи сортуватиму за категоріями, які можна знайти на кожній сторінці праворуч: частина стосуватиметься життя американського лікаря, частина – того, як ним стати, частина – просто життя в Америці.

Попереду на мене чекає дуже насичений період на новій роботі, тому сайт я наповнюватиму поступово. Дописи робитиму приблизно раз на тиждень. Можливо – частіше, можливо – рідше. Найкращий спосіб спостерігати за оновленнями на цьому блозі – підписатися на електронну розсилку або на RSS feed.

В будь якому разі, буду вдячний за коментарі та запитання. Пишіть мені в коментарях або на особистий емайл (sergiy.nesterenko@gmail.com).

Дякую та до зустрічі у цьому блозі!

Orthopaedic Spine Surgeon

Український лікар з Дніпропетровська, який отримав додаткове тренування у Сполучених Штатах і зараз працює спинальним хірургом у приватній практиці в Техасі.

Я залишаю за собою право видаляти коментарі не за темою та образи.